The Chilli Doctor New Mexican prášek 10 g
Chipotle mají tmavě hnědou až černou barvu a výraznou kouřovou chuť se sladkými podtóny čokolády a ořechů Právě chuť ořechů získávají tyto papričky díky pekanovému dřevu, na kterém se ty pravé udí Jedinečná je také jejich sladko-uzená vůně
Paprička je slabě hřejivá Se svou pálivostí okolo 10,000 - 23,000 SHU je srovnatelná např s francouzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferonkou nebo s omáčkou Tabasco
Využití: Díky svému aroma a chuti bývají Chipotle dominantní ingrediencí mnoha mexických jídel Jejich výraznou chuť oceníte také v marinádách na grilování, v salsa omáčkách, v nakládané zelenině nebo v různých dipech
Co je chilli mash?Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího
Pálivost: cca 5000 - 10 000 SHU
Složení:New Mexican chilli papričky 100%
Země původu:Mexiko
Chilli papričky New Mexican (Anaheim) drcené na prášek vás rozpálí!