Monki Tahini se solí BIO 330 g
Využití:
dresink
pomazánka (hummus) - rozmixujte uvařenou cizrnu, česnek, citrónovou šťávu, tahini, sůl jablečnou šťávu, olej, zasypte mletým koriandrem a zalijte navrch třeba kečupem
náhrada másla - pokud nechcete konzumovat běžné máslo, tahini vám ho skvěle nahradí
polévky - polévku můžete ozvláštnit 2 lžícemi tahini
placky - svoje oblíbené placky, například ovesné, můžete obohatit lžící tahini
omáčka - smíchejte 3 - 4 lžíce citronové šťávy se sezamovou pastou, rozetřeným česnekem, ochuťte solí a pepřem, podávejte k masu nebo pečené zelenině
Pasta ze sezamu je určitě nejběžnější semínkové máslo Může být z loupaného i neloupaného sezamu, solená i bez soli Z loupaných semínek se tahini používá především v Evropě a na Blízkém Východě, z neloupaných je oblíbená spíše ve východní Asii Sezamové máslo má původ až ve starověké Persii a v Izraeli bylo dokonce považována za svaté jídlo Vyrábí se z něj tradiční chalva, hummus nebo falafel
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření
Složení: Pražené sezamové semínko*, mořská sůl
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Tradiční výrobek ze sezamu v biokvalitě se solí Jedno z nejoblíbenějších semínkových másel Vhodná do do různých pomazánek, koktejlů, krémů, zeleninových směsí, asijských jídel a jako dip