Country Life Vločky pohankové BIO 250 g
Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu
V Evropě známe pohanku od 12 století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18 století ustoupila pšenici, žitu a rýži Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík Pohanka je přirozeně bezlepková plodina
Tipy a recepty na použití:
Kaše
Krémové polévky
Pečivo
Smoothie
Karbanátky, burgery, sekaná
Lívance
Pomazánky
Sušenky
Granola
Drobenka
Nepečené cukroví
Pečené cukroví
Složení: Vločky pohankové* Může obsahovat stopy lepku *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 % Nevystavujte přímým slunečním paprskům
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky