Mixit Lyofilizovaný Banán - Křupavé ovoce 130g
Složení: Lyofilizovaný banán
Minimální trvanlivost: 180 dní
Země původu: Česká republika
Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota:
14000 kJ
Tuky:
07 g
z toho nasycených:
00 g
Sacharidy:
740 g
z toho cukry:
640 g
Vláknina:
70 g
Bílkoviny:
40 g
Sůl:
00 g
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném
Výhody lyofilizovaného ovoce:
zachování chutí
zachování vůně
zachování přírodní přirozené barvy
zachování struktury
zachování nutričních hodnot a vitamínů
zachování živin a minerálů
zachování energetické hodnoty
neplatíte hmotnost vody
90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
dlouhá trvanlivost při správném skladování
Proces lyofilizace:
předčištění a kontrola kvality
rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu
první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy
druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua
výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném