GRIZLY Špaldová mouka 1000 g
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka
Složení: Špalda jemně mletá 100%
Země původu: ČR
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Špaldová mouka se vyrábí z pradávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku již tisíce let Má vysoký obsahu minerálních látek (především hořčík, vápník, draslík, fosfor a zinek) a vitamínů (B1, B2) Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilnin a navíc je bohatá na vlákninu Další výhodou je nízký obsah tuku
Použití: Ze špaldové mouky můžete upéct vaše oblíbené slané i sladké pokrmy Hodí se do pečiva, ale i palačinek, buchet, koláčů, muffinů či na korpus dortů Špaldovou moukou lze pšeničná zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3 Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavější Výborně poslouží také jako zahušťovaldo do polévek nebo na výrobu kaší
Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu
Špaldová mouka má jemnou oříškovou chuť a vůni a krémovou barvu Je velmi snadno stravitelná a svým složením příznivě působí na náš imunitní systém