Logo Logo
GRIZLY Fazole Adzuki BIO 500 g expirace
GRIZLY Fazole Adzuki BIO 500 g expirace
Krátky popis Exkluzívní produkt GRIZLY Fazole Adzuki BIO 500 g expirace od výrobce GRIZLY u nás najdete po slevě od 76 Kč.
Obvyklá cena
  • 76
Výrobce/Značka
GRIZLY
EAN 8590000018096
Hodnocení
(Celkem 21 hodnocení )
GRIZLY Fazole Adzuki BIO 500 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole Adzuki* 100%  *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Čína Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Adzuki (někdy psáno i azuki) jsou malé podlouhlé fazolky, rostliny s názvem vigna hranatá (Vigna angularis). Mají svůj původ ve Střední a Východní Asii.  U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené kidney, adzuki, pinto, mungo (vigna zlatá) a další.  Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak.  Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.  Fazole Adzuki jsou lépe stravitelné než ostatní luštěniny a mají velmi pozitivní vliv na aktivitu ledvin. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.  Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Použití:  Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí.  Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku.  Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť.  Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“. Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu.  Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky tmavě červené až hnědé barvy, které mají na jedné straně typickou bílou čárku.  Po uvaření dostanou jemnou nasládlou ořechovou chuť.  Jsou velice populární v asijské, a hlavně japonské kuchyni. Vychutnejte si je v biokvalitě. Expirace: 31. 1. 2024.
Další produkty od výrobce GRIZLY
Další produkty v kategorii Doprodej zásob