COUNTRY LIFE Bulgur ječmenný BIO 250g
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený
Tipy na použití:
Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži - ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách
V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť
Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety
Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel - dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies
Složení: ječmen* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší