Bioharmonie Krupice špaldová celozrnná 400 g
Krupice je nahrubo umleté zrno obilí Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy
Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná
Využití:
kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši