Rayner's Melasa třtinová 340 g BIO
Tipy a recepty na použití třtinové melasy:
pečení - melasa slouží dobře k oslazení pečených dezertů
krémy - i studené dezerty můžete sladit melasou
kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zalijte ji navrch ještě melasou
zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu sladit melasou
nápoje - čaj nebo smoothie, melasa bude výborným sladidlem u obou
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 % Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou Získává se z ní třtinový cukr a při jeho výrobě vzniká vedlejší zbytkový produkt, který nazýváme melasa Někdy bývá nazývána také jako "černé zlato" nebo "černý zázrak" V severní Americe byla ještě ke konci minulého století melasa velmi oblíbeným sladidlem Dodnes ji najdete v mnoha tradičních amerických receptech na koláče a pudinky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření
Složení: Melasa z cukrové třtiny*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Třtinová melasa v biokvalitě Jedná se o vedlejší produkt z výroby třtinového cukru Má sirupovitou konzistenci a výrazně sladkou chuť Je výtečnou náhražkou běžných sladidel a součástí amerických tradičních dezertů