Mutti Jemně krájená rajčata 400 g
Krájená rajčata jsou oloupaná rajčata nakrájená na kostky, zpracovaná v den sklizně Obsahují jen málo semínek, protože se zpracovávají z odrůd, které jsou dužnatější a masitější V plechovce je obklopuje lehce koncentrovaná rajčatová šťáva s přídavkem soli a přírodního konzervantu: kyseliny citronové
Využití:
Svou konzistencí se výborně hodí především pro přípravu omáček všeho druhu a jejich základů Krájená rajčata jsou nezbytnou ingrediencí při přípravě typických italských omáček na těstoviny (boloňská, arrabbiata, atd) Ideálně poslouží při vrstvení lasagní, plněných cannelonů - v podstatě do jakýchkoliv zapékaných těstovin, ale i brambor, zeleniny nebo ryb
Stejně široké je jejich využití v české kuchyni Ozvláštníte jimi masové a zeleninové ragú a všechny pokrmy, kde jste zvyklí používat rajčata čerstvá
Krájená rajčata se bezpochyby skvěle uplatní jako tomatový základ na pizzu Obsahují totiž jak nezbytnou šťávu, tak celé kousky rajčat Jsou proto na pizzu rozhodně vhodnější než třeba rajčatový protlak nebo kečup, které pečením vysychají a připékají se, což se samozřejmě odráží na výsledné chuti jídla
Kdo má rád poctivou rajčatovou polévku, určitě upřednostní kvalitní a hlavně chutná rajčata, jež se nemusí spařovat, loupat a krájet Připravíte-li polévku z rajčat Valfrutta, kousky rajčátek se napůl rozvaří, polévku zahustí, a ta získá chuť a vůni, jakou byste hledali u té, připravené z rajčat čerstvých
Složení: Rajčata 99,8 %, jedlá sůl
Krájená rajčata jsou oloupaná rajčata nakrájená na kostky, zpracovaná v den sklizně Obsahují jen málo semínek, protože se zpracovávají z odrůd, které jsou dužnatější a masitější