Kliment Cidrerie Demi Sec hořký BIO 0,75 l
Demi Sec BIO má nasládlou až hořkou chuť, dá vyniknout odstínům broskví a malin
Polosuchý, obsah alkoholu 3,5 %
Kliment Cidre se vyrábí z čerstvého moštu metodou dlouhé fermentace, která trvá 9 až 18 měsíců Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizace a jakéhokoli doslazení Díky přírodnímu způsobu zpracování a původu jablek
BIO JABLKA
Původ a výběr jablek výrazně ovlivňuje průběh zrání i chut cidru Jablka pochází ze speciálních odrůd na cidre a starých odrůd jabloní Sady jsou vedeny biodynamicky bez chemického ošetření
DLOUHÉ ZRÁNÍ
Cidre pomalu kvasí v tancích nejméně 9 měsíců Další rok a více dozrává v lahvích Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách a veškeré zbytkové cukry jsou z původního moštu
NESÍŘEN
Přirozený výskyt síry je důsledkem fermentace, náš cidre není dodatečně sířen V průběhu vzniku nápoj nepasterizujeme ani nesytíme oxidem uhličitým Cidre necháváme zrát spontánně
NEFILTROVÁN
Cidre během výroby nefiltrujeme Po přetočení z tanků a sudů jablečné víno stále kvasí a žije Na dně lahve se vytváří mírný sediment, který je nezbytný pro další zrání a není na závadu
Vyrobeno v ČR
Demi Sec hořký BIO má nasládlou až hořkou chuť, dá vyniknout odstínům broskví a malin