Hradecké delikatesy Bazalkové pesto s mandlemi a piniemi 100 g
Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou Tradičně se používá na ochucení těstovin v kombinaci se trouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni
A co ještě?
Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky v Čechách, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO
Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva
Složení: bazalka min 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madlemi min 12% , pinie min 6% , umeocet, citronová 100% šťáva
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit