GRIZLY Vločky sójové BIO 1000 g
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - vločky
Složení: Sójové vločky* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Zemědělská produkce EU
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Sójové vločky vznikají lisováním sójových bobů Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky a pochází z jihovýchodní Asie V dnešní době se převážně pěstuje v tropech a subtropech a vyrábí se z ní například tofu, sójové omáčky, různé sójové nápoje a pomazánky Sójové boby obsahují významné množství vitamínů, především ze skupiny B a E Z minerálních látek jsou zastoupeny vápník, fosfor, hořčík a především železo Sacharidy obsažené v sóje nemají příliš velký výživový význam Za povšimnutí však stojí vysoký obsah prospěšných tuků, které jsou příznivé hlavně díky kyselině linoleové, a sójová bílkovina Patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření
Použití: Se sójovými vločkami můžete vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů Nedoporučují se však jíst syrové, povařte je alespoň 15 minut Dobře bobtnají a drží tvar Hodí se k zahuštění krémových polévek či výrobě domácího pečiva Dají se přidat do karbanátků či sekané Můžeme je kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením Vynikající jsou na výrobu sójových pomazánek
Více informací o vločkách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu
Sójové vločky mají žlutou barvu a nasládlou vůní po kešu Patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny s nutričně velmi výživnými hodnotami Můžete si je vychutnat v biokvalitě Před konzumací je nutná tepelná úprava