Logo Logo
GRIZLY Tapioková mouka BIO 1000 g
GRIZLY Tapioková mouka BIO 1000 g
Krátky popis Kvalitní a levný produkt GRIZLY Tapioková mouka BIO 1000 g od výrobce GRIZLY u nás najdete téměř zadarmo od 89 Kč
Obvyklá cena
  • 89
Výrobce/Značka
GRIZLY
EAN 8595678409603
Hodnocení
(Celkem 31 hodnocení )
GRIZLY Tapioková mouka BIO 1000 g Administrativní zařazení: Rostlinné mouky Složení: Mouka z kořene manioku jedlého* 100 % *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Brazílie Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Tapioková mouka neboli mouka z cassavy se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod jmény cassava, yuca nebo tapioka Pěstuje se již po dlouhá tisíciletí a to zejména v tropických oblastech Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení Tapioková mouka je přirozeně bezlepková a při pečení má vynikající vlastnosti Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření Použití: Tapioková mouka má v kuchyni široké využití a to obzvláště při pečení Díky své neutrální chuti ji lze využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů a těst Je bezlepková, má kypřící i zahušťovací vlastnosti Oceníme ji při zahušťování omáček, pečení chleba nebo může nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekané nebo bramborových placek Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu Poznámka: Tapioková mouka je pro nás v Česku poměrně novinkou, proto zatím nerozlišujeme její různé obdoby Ta naše by se podle doslovného překladu z angličtiny měla spíše nazývat mouka z cassavy Rozdíl mezi tapiokovou moukou a moukou z cassavy je ve zpracování Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení Drť se následně vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku Naopak mouka z cassavy se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší konzistenci než mouka tapioková​ Tapioková mouka (mouka z cassavy) se získává z kořene rostliny manioku Svou oblíbenost si drží už po dlouhá tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám Je bezlepková a ve spoustě receptech lze moukou z cassavy nahradit pšeničnou 1:1
Další produkty od výrobce GRIZLY
Další produkty v kategorii Ostatní mouky