GRIZLY Quinoa bílá 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa bílá 100 %
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn" V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek) Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové) Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu
Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti