GRIZLY Palmový cukr 500 g
Administrativní zařazení: Sladidla
Složení: Palmový cukr 100%
Země původu: Indonesie
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Palmový cukr má medovou příchuť a je vyráběný zahušťěním sladké mízy z palmy olejné Cukr je nerafinovanýa má nízký glykemický index 41 (hladina cukru se na rozdíl od bílého a ovocného cukru zvyšuje jen pozvolna a nezaťěžuje tak pankreas) Dokonce je vhodný pro děti, jako zdravý cukr (v některých zemích se dává novorozencům a dětem na podporu vývoje a růstu), navíc nezpůsobuje hyperaktivitu jako klasický řepný cukr Je vhodný pro diabetiky, nemá hořkou příchuť jako stévie a nezpůsobuje výkyvy hladin krevního cukru a hypoglykémii Palmový cukr je zásaditý, obsahuje 24 různých látek, např vitamín B12, minerály a aminokyseliny
Použití: na slazení nápojů, koktejlů, čajů, jídel, vloček, do zmrzlin, pudinků, na vaření, pečení
Jeho sladivost je na 86% bílého cukru, v receptech je možné nahradit bílý cukr v poměru 1:1
Cukr získaný z mízy palmy olejné je výjimečný nízkým glykemickým indexem a téměř stejnou sladivostí jako má klasický bílý cukr Je vhodný na slazení nápojů i na pečení a vaření