Logo Logo
GRIZLY Manioková (Cassava) mouka BIO 1000 g
GRIZLY Manioková (Cassava) mouka BIO 1000 g
Krátky popis Ve slevě produkt GRIZLY Manioková (Cassava) mouka BIO 1000 g od výrobce GRIZLY u nás najdete v akcii od 109 Kč
Obvyklá cena
  • 109
Výrobce/Značka
GRIZLY
EAN 8595678412238
Hodnocení
(Celkem 21 hodnocení )
GRIZLY Manioková (Cassava) mouka BIO 1000 g Administrativní zařazení: Rostlinné mouky Složení: Mouka z kořene manioku jedlého* 100 % *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Brazílie Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Manioková mouka neboli mouka z cassavy se získává z kořene rostliny manioku, který je také známý pod jmény cassava, yuca nebo tapioka. Pěstuje se již po dlouhá tisíciletí a to zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si exotická mouka získala mimo jiné pro své atraktivní látkové složení.  Tapioková mouka je přirozeně bezlepková a při pečení má vynikající vlastnosti. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.  Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Použití: Manioková mouka má v kuchyni široké využití a to obzvláště při pečení.  Díky své neutrální chuti ji lze využít pro přípravu sladkých i slaných pokrmů a těst. Je bezlepková, má kypřící i zahušťovací vlastnosti.  Oceníme ji při zahušťování omáček, pečení chleba nebo může nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekané nebo bramborových placek. Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu. Poznámka: Mouka z kořene manioku je pro nás v Česku poměrně novinkou, proto zatím nerozlišujeme její různé obdoby. U nás najdete dva její druhy - maniokovu (cassava) mouku a tapiokovou mouku. Rozdíl mezi nimi je ve zpracování. Tapioková mouka je vlastně škrob extrahovaný z kořene manioku procesem propírání a drcení. Drť se následně vyždímá do škrobové tekutiny, ze které po vypaření vody získáme tapiokovou mouku. Naopak cassava mouka se vyrábí zpracováním celého kořene, který se jednoduše oloupe, nasuší a namele do jemné konzistence. To také znamená, že v sobě zachová větší množství vlákniny, má jemně béžovou barvu a hrubší konzistenci než mouka tapioková. ​ Manioková mouka (mouka z cassavy) se získává z kořene rostliny manioku. Svou oblíbenost si drží už po dlouhá tisíciletí díky svým skvělým výživovým hodnotám.  Je bezlepková a ve spoustě receptech lze moukou z cassavy nahradit pšeničnou 1:1.
Další produkty od výrobce GRIZLY
Další produkty v kategorii Bezlepkové