GRIZLY Jáhly 1000 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Jáhly 100 %
Země původu: Ukrajina
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky Patří mezi přirozeně bezlepkové, zásadité a lehce stravitelné potraviny Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor
Použití: Chutnají skvěle naslano i na sladko Již dříve se běžně používali k přípravě jahelníku či škubánků Dají se také smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové) Variant existuje celá řada Můžete je ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídaní nebo svačinku Naslano můžou sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty Dá se z nich připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou anebo masem
Způsob přípravy: Jáhly se před vařením doporučují spařit horkou vodou Nejdříve je propláchněte a poté vařte v osolené vodě v poměru 1:2 asi 15 - 20 minut, dokud se voda neodpaří U receptů na sladko se dají jáhly uvařit také v mléce, získají tak jemnou krémovou chuť
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu
Jáhly jsou drobná žlutá semínka vyloupaného prosa Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným obilovinám Mají jemnou chuť Jsou snadné a rychlé na přípravu a velmi dobře stravitelné Hodí se pro celou rodinu