GRIZLY Himálajská sůl růžová jemná 1000 g
Složení: sůl himalájská 100%
Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %
Legislativní zařazení: sůl himalájská jedlá kamenná
Země původu: Pakistán
Balení: Vakuováno (při přepravě může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu ovoce)
Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička)
Proč je toho poslední době tolik kolem soli?
Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako "bílé zlato", obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez) Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici
Situace v konzumaci soli v ČR: Průměrná denní spotřeba je u nás 12 g Ve zpracovaných potravinách je "schováno" velké množství soli, které si většina lidí nepřipouští Statistika uvádí, že právě v těchto skrytých zdrojích přijímáme až 80% soli Pro připomenutí si tedy dovolím uvést ty nejvýznamnější: sýry (zvláště ty tavené), uzeniny, nakládané potraviny, instantní jídla, dochucovadla a některé minerální vody
Dále víme, že jen asi 10 % připadá na přídavek soli při vaření a dosolování a 10 % soli obsahují potraviny přirozeně
Himalájská sůl v bodech:
pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály
vytváří zásadité prostředí v těle
udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle
podporuje metabolické procesy
udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle
obsahuje železo: důležité pro krvetvorbu
vyvážený poměr sodíku a draslíku: správná funkce nervové soustavy (přenos nervových vzruchů)
Znáte už himalásjkou sůl? Pokud ne, vyzkoušejte ji, prospějete svému zdraví a skvěle dochutíte Vaše jídlo, avšak i v tomto případě se nedoporučuje soli užívat více jak 5 g denně