Dr Popov Zelený čaj Gunpowder 100 g
Zelený čaj má dlouhou tradici především v Číně a Japonsku Na rozdíl od černého neprochází procesem fermentace (zapařování) Z tohoto důvodu u něj nedochází k žádným změnám a zůstává jako každá sušená bylina v původní zelené barvě Vzhledem k šetrnému způsobu zpracování (jen sušení) se v maximální možné míře zachovávají minerály a vitamíny Zelený čaj obsahuje více tříslovin a má nahořklou chuť Správnou přípravou (přelití vodou o teplotě 70-80 °C, louhování po dobu 1/2 – 1 minuta) se nahořklá chuť dá zmírnit
Velmi kvalitní a oblíbená třída čínského zeleného čaje, jehož listy jsou svinuty do drobných kuliček (odtud název) Povzbuzuje a má příznivý účinek na sliznice Obsahuje fluor, který prospívá zubní sklovině
Návod k přípravě: 1 čajovou lžičku čaje přelít 0,25 l vody o teplotě 60-80 °C (správné teploty dosáhnete tak, že vodu uvedete do varu a pak ji necháte cca 3 minuty zchladnout) Louhovat 2-3 minuty, poté scedit
Složení: Čínský zelený čaj
Velmi kvalitní a oblíbená třída čínského zeleného sypaného čaje, jehož listy jsou svinuty do drobných kuliček (odtud název – “střelný prach”)