Country Life Sirup špaldový BIO 250 ml
Špaldový sirup se chutí i konzistencí hodně přibližuje medu Je vhodný na pečení i dochucení Jeho plná chuť vynikne při přelití kaší a dezertů
Ačkoliv je špalda odrůda pšenice, špaldový a pšeničný sirup se od sebe liší Špaldový sirup je hustý, tmavší, má výraznější plnou chuť
Špaldový sirup obsahuje 20 % glukózy a 36 % maltózy
Obilné sirupy, tedy i špaldový, se vyrábí tímto přirozeným způsobem:
zrno se pomele na mouku
při určité teplotě se mouka smíchá s vodou
přidají se enzymy přírodního původu
následuje proces zvaný hydrolýza
dlouhé molekuly škrobu se rozštěpí na jednoduché sacharidy
mechanickou filtrací se oddělí tekutina od nerozpustných látek
přebytečná voda se odstraní odpařením
Díky tomu, filtrace probíhá výhradně mechanicky, bez jakéhokoliv použití rozpouštědla a chemických látek, si sirupy zachovají maximum minerálů a stopových prvků Každý sirup má pak svoji unikátní chuť a barvu
Složení: pšenice špalda (80 %), voda *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C
Návod k přípravě: K přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů
Špaldový sirup se chutí i konzistencí hodně přibližuje medu Je vhodný na pečení i dochucení Jeho plná chuť vynikne při přelití kaší a dezertů