Condor Tuňák kousky ve vlastní šťávě 170/120g EO (plechovka)
Slušné množství bílkovin, málo tuku, žádné sacharidy Praktická potravina pro sportovce i dietáře! Ve vašem jídelníčku se pro ni určitě místo najde a vůbec nevadí, když si tuňáky nakoupíte do zásoby, nezkazí se jako syrové maso po třech dnech
Co byste měli vědět o tuňáku z konzervy?
Tuňáka v konzervě není nutné dlouho představovat Jistě to znáte, nemáte chuť na kuřecí nebo hovězí maso a chcete změnu, tak v supermarketu zamíříte do oddělení ryb Nabídka rybích specialit je poměrně široká, takže je z čeho vybírat, kuře je bohužel jen jedno, a navíc většinou sáhnete po kuřecích prsou, protože mají nejmenší obsah tuku
Úvodem
Takový tuňák nebo losos v konzervě je docela praktické jídlo, když zrovna nemáte dost času nebo chuť na vaření Dostanete do sebe potřebnou dávku proteinů, a o to nám jde především Po výlovu z moře váží tuňák průměrně 500 kg a měří okolo 2 metrů, takže se z něj dá vyrobit opravdu velké množství konzerv Není ale tuňák jako tuňák, existuje celé množství různých druhů, které se liší velikostí a váhou, ale pro nás je většinou nejdůležitější, co takové tuňákové maso obsahuje
Čerstvý nebo z konzervy?
Obecně platí, co je čerstvé, je zároveň nejlepší, hlavně co se týče obsahu bílkovin a důležitých výživných látek Také u tuňáka platí tohle pravidlo Obsah bílkovin se pohybuje od 20 do 23 g na 100 g, v závislosti na způsobu zpracování Čerstvý tuňák je čerstvý tuňák, ale hodnoty konzervové varianty se liší jen nepatrně, takže se z úsporných důvodů můžete rozhodnout i pro tenhle typ Tohle rybí maso obsahuje minimum sacharidů, a proto se výborně hodí pro období diety, na etiketě se totiž můžete dočíst: sacharidy 0,00 g Obecně se říká, že ryby jsou hodně tučné, ale nemusí to platit vždy, v mase tuňáka najdete přibližně 1 g tuku na 100 g, stačí si pečlivě prostudovat etiketu na konzervě, i tady se mohou hodnoty lišit konzerva od konzervy
Země původu Ekvádor
Condor Tuňák kousky ve vlastní šťávě 170/120g EO (plechovka)
podíl masa 120 g