Condor Kakao holandského typu 400 g GASTRO
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu
Kakao je významnou historickou komoditou Pochází z Jižní Ameriky, odkud bylo vyváženo do dalších zemí Zdejší kakaovníky zdobily celé povodí Amazonky a od 16 století, kdy bylo kakao poprvé dovezeno do Evropy ve formě čokolády, na něj nikdo nedá dopustit V současné době se pěstuje převážně na plantážích v Africe Kakaovník až v 18 století pojmenoval Carl Linné jako potravu bohů - Theobroma cacao
Zpracovává se ze semen plodů kakaovníků - tzv bobů, které se praží, drtí a melou Kakaový tuk je velmi vzácnou a chutnou pochoutkou, která se využívá k výrobě čokolády - bez kakaového prášku samozřejmě bílé, a také má své využití v kosmetice Tuk vzniká lisováním kakaových bobů, které jsou poněkud tučné Kakaové máslo je však považováno za velice lahodné a zdravé
Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla 10-12%) regulátor kyselosti (uhličitan draselný) Može obsahovať mléko, lepek
Země původu: Ekvador, Indonesie
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu