Logo Logo
Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g
Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g
Krátky popis Zlevněný produkt Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g od výrobce Coffeespot u nás najdete nejlevněji od 659 Kč
Obvyklá cena
  • 659
Výrobce/Značka
Coffeespot
EAN 80000000000037
Hodnocení
(Celkem 22 hodnocení )
Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g Region: Karnataka Oblast: Západní Ghast  Výrobci: Drobní farmáři v regionu Odrůda : Kents, S795, Catimor, Selection 9 Metoda zpracování: suchá/Monsooned Nadmořská výška: 1100 - 1200 m Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců, a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době Naše káva druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 - 15 cm Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem Kávová zrna, která původně obsahovala 11 - 12 % vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 - 20 procent Barva zrn se změní na bledě žlutou Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti Káva se každých 6 - 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně  Monzunování je ukončeno po 8 - 10 týdnech Připravená káva je strojově leštěna a tříděna, a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna Poté se káva balí a odesílá Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době
Další produkty od výrobce Coffeespot
Další produkty v kategorii Indická káva