České ghíčko BIO ghíčko 760 ml
Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk Místo oleje, másla, sádla - má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba, pečivo Neobsahuje laktózu a přirozeně bezlepkové
Složení: bio bezvodý máselný tuk 99%
Skladování:
- ghí vydrží několik let když není otevřené
- při používání ojediněle dát do ledničky (není to podmínkou) - po otevření nejlépe spotřebovat do půl roku
- od 20 °C se mění konzistence, do 20°C spotřeba do 8 měsíců
Ghí je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů , minerálů a antioxidantů