Logo Logo
Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g
Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g
Krátky popis Unikátní produkt Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g od výrobce Bioharmonie u nás najdete po slevě od 50 Kč
Obvyklá cena
  • 50
Výrobce/Značka
Bioharmonie
EAN 8595582420817
Hodnocení
(Celkem 22 hodnocení )
Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě Složení: pšeničná mouka bio Alergeny: Výrobek obsahuje lepek Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75% Výživové údaje na 100 g: kJ 1463/kcal 346; tuky 1,9g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 67g; z toho cukry 1,4g; bílkoviny 12g; vláknina 5,2g; sůl ‹0,01g   Recept na žitno-pšeničný chléb Ingredience: 800 g žitné mouky chlebové 200 g pšeničné mouky chlebové 5 g kmínu 25 g soli 25 g droždí 30 ml octa 800 ml vlažné vody žitná mouka na vysypání forem Postup Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem Těsto bude lepivé Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku Forma má být zhruba z poloviny plná Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu) Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout  Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba
Další produkty od výrobce Bioharmonie
Další produkty v kategorii Pšeničná mouka