Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g
Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě
Složení: pšeničná mouka bio
Alergeny: Výrobek obsahuje lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%
Výživové údaje na 100 g: kJ 1463/kcal 346; tuky 1,9g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 67g; z toho cukry 1,4g; bílkoviny 12g; vláknina 5,2g; sůl ‹0,01g
Recept na žitno-pšeničný chléb
Ingredience:
800 g žitné mouky chlebové
200 g pšeničné mouky chlebové
5 g kmínu
25 g soli
25 g droždí
30 ml octa
800 ml vlažné vody
žitná mouka na vysypání forem
Postup
Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem Těsto bude lepivé Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku Forma má být zhruba z poloviny plná
Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu) Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout
Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba