PIZZA - tenké a chutné těsto z žitné celozrnné mouky (bez droždí)

 

Budete potřebovat:

150g žitné celozrnné mouky

3,5g prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu - Natural)

1/4 lžičky jemně mleté soli (Himalájské růžové)

1 lžíce olivového oleje

mléko podle potřeby

 

Na náplň:

2 vajíčka

na pomazání rajčatová omáčka dle chuti

ingredience dle chuti

 

Jak na to:

Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Na válu ho vyválíme na placku a tu pak položíme na plech vyložený pečicím papírem, popř. vymazaný olejem.

Pak už pomažeme domácí rajčatovou omáčkou (pestem apod.), a navrstvíme náplň dle chuti. Rozmícháme vajíčka s trochou rajčatové omáčky a nalijeme na náplň. Můžeme dokořenit např. oregánem, a dáme do trouby na 200°C. Ke konci pečení přidáme sýr, který necháme ještě chvíli zapéci. Výborná je např. mozzarela nakrájená na plátky. 

Pečeme na 200°C cca 15 minut.