Koláč z kokosového mléka s jablky

 

Budete potřebovat:

1 hrnek špaldové celozrnné hladké mouky

1 hrnek ovesné celozrnné mouky

1 lžička kypřicího prášku (nejlépe bez fosfátu - Natural)

400ml kokosového mléka (1 plechovka)

3 lžíce kokosového cukru

3 lžíce rýžového sirupu

1 vejce

Na náplň:

3 jablka (nahrubo nastrouhaná i se slupkou)

1 hrst rozinek (popř. namíchané s Goji nebo brusinkami)

1 lžíce citronové šťávy

1 lžička skořice

(dle kyselosti jablíček můžeme v případě potřeby směs dosladit např. 1 lžící kokosového cukru)

 

Na posyp:

sekané ořechy dle chuti

 

Jak na to:

Nejdříve si namočíme rozinky (popř. směs spolu i s Goji, brusinkami) do rumu, popř. do teplé vody. Jablka i se slupkou nahrubo nastrouháme, smícháme se skořicí, citrónovou šťávou a nabobtnalými rozinkami.

Kokosové mléko vymícháme (popř. lehce vyšleháme) spolu s cukrem, rýžovým sirupem a vejcem. V jiné misce smícháme mouky s kypřícím práškem, a postupně přimícháváme do směsi. Koláčovou formu vytřeme olejem (nejlépe kokosovým) a vysypeme kukuřičnou moučkou. Těsto rozetřeme až ke krajům, přidáme jablkovou směs, a posypeme sekanými ořechy.

Pečeme na 180°C cca 40 - 50 minut dle typu trouby a formy.